تفاوت میان دسته ها و برچسب ها در وردپرس
تولید محتوای سایت به شکلی که بتواند برای خوانندگان و موتورهای جستجو بیشترین اثرگزاری را داشته باشد از اهداف دارندگان سایتها به شمار میرود. یکی از ابزارهای در دسترس برای بهبود اثرگزاری، طبقهبندی مناسب با دسته ها و برچسب ها است. طبقه بندی از چند جهت دارای اهمیت است:
- ایجاد ارتباط میان مطالب مرتبط و بهبود رتبهی سئو در کلمات کلیدی خاص
- امکان دسترسی خوانندگان به مطالب مرتبط با مطلب فعلی
- امکان یافتن مطالب مرتبط برای بازبینی و بهبود برای مدیران سایت
به همین دلیل در اغلب سیستمهای مدیریت محتوا از جمله وردپرس، روشهایی برای طبقهبندی یا دستهبندی محتوای تولید شده در اختیار نویسندگان قرار میگیرد.
طبقهبندی محتوا معمولا با دو مفهوم دسته ها (Categories) و برچسب ها (Tags) به انجام میرسد. از نظر فنی، تفاوت قابل توجهی میان دسته و برچسب وجود ندارد و کدهای برنامهنویسی برای ایجاد، ویرایش و مشاهدهی اطلاعات یک دسته یا برچسب تقریبا یکسان هستند.
تفاوت دسته بندی ها و برچسب ها در وردپرس چیست؟
دسته بندی ها برای گروه بندی وسیع پست ها به کار می روند. یعنی برای موضوعات عمومی و یا جدول محتوای وب سایت شما هستند. دسته بندی ها به کاربر کمک می کنند که تشخیص دهد سایت شما در مورد چه موضوعاتی است و به راحتی می تواند محتوای دلخواه خود را در سایت شما پیدا کند که به صورت سلسله مراتبی هستند و بنابراین می توانند زیر شاخه هم داشته باشند.
برچسب ها برای توصیف جزئیات خاص پست ها به کار می روند و با آنها کلمات سایت ایندکس می شوند. برچسب ها میکرو داده هایی هستند که برای میکرو دسته بندی ها به کار می روند و سلسله مراتبی نیستند.
یکی از اولین تفاوت های دسته بندی و برچسب این است که شما حتما باید پست ها را در دسته بندی خاص خود قرار دهید اما نیازی نیست که حتما برچسب برای آنها بزنید. اگر شما پست های خود را در دسته بندی مشخصی قرار ندهید، مطالب و پست های شما در دسته بندی uncategorized یا دسته بندی نشده قرار می گیرند.
تفاوت دیگر دسته بندی ها و برچسب ها را می توان در url آنها مشاهده کرد. به این دو آدرس دقت کنید:
yoursite.com/category/wordpress
yoursite.com/tag/wordpress
تعداد مناسب دسته ها و برچسب ها چقدر است؟
هیچ تعداد مشخصی برای دسته بندی ها وجود ندارد. تعداد مطلوب دسته بندی به محتوا و پیچیدگی سایت شما بستگی دارد. اما با این حال برای بهبود ساختار و قابلیت دسترسی به سایت بهتر است که از زیرشاخه ها و تگ ها هم استفاده کنید.
بهتر است با دسته بندی های عمومی کار سایت خود را شروع کنید و زمانی که سایت رشد می کند از زیرشاخه ها استفاده کنید. منطقی نیست که شما ۳۰ دسته بندی داشته باشید در حالیکه در برخی از آنها فقط یک یا دو پست وجود دارد.
بنابراین بهتر است ۵ دسته بندی عمومی با مطالب به روز شده داشته باشید تا ۳۰ دسته بندی بدون محتوا داشته باشید.
برای تعداد برچسب ها در پست ها وردپرس هیچ محدودیتی ندارد، وردپرس این امکان را به شما می دهد تا حتی ۱۰۰۰ برچسب برای یک پست داشته باشید. اما باید دقت کنید که هدف از تگ ها، ارتباط پست ها با یکدیگر است. این کلمات به کاربران کمک می کنند تا راحت تر پست های شما را پیدا کنند به ویژه زمانیکه از جستجوی وردپرس استفاده می کنند. حتی می توانید از آرشیو تگ ها برای کاربران خود استفاده کنید. بیشتر از ۱۰ تگ برای هر پست استفاده نکنید مگر اینکه واقعا توجیهی برای اینکار داشته باشید.
آیا می توان یک پست را در چند دسته مختلف قرار داد؟
اگر یک نوشته را در چند دسته بندی قرار دهید ممکن است گوگل آن را به عنوان محتوای تکراری شناسایی کند. اول از همه به خاطر داشته باشید که هدف اصلی دسته بندی ها مرتب کردن محتوای سایت برای دسترسی راحت تر به قسمت های مختلف سایت است. به طور طبیعی وقتی شما در ابتدا دسته بندی های اصلی را به درستی تعیین کرده باشید نباید یک پست در چند دسته بندی قرار بگیرد.
اضافه کردن دسته بندی های مختلف هیچ مزیتی برای سئو ندارد. اما اگر فکر می کنید اضافه کردن دسته بندی ها به کاربران کمک می کند، می توانید در صورت نیاز یک پست را در چند دسته مختلف قرار دهید. اما اگر اینکار به صورت یک روال دائمی انجام می شود، لازم است که در ساختار دسته بندی های خود تجدید نظر کنید. شاید لازم است برخی دسته بندی ها به شکل یک تگ باشند و یا شاید برخی از دسته ها به شکل زیر شاخه یک دسته بندی اصلی قرار بگیرند؛ بنابراین باید به بهترین ساختار برای دسته بندی ها و زیر شاخه ها فکر کنید.
کدامیک برای سئو بهتر است؟
نمی توان گفت که دسته بندی برای مرتب کردن مطالب مهم تر است یا برچسب ها، باید توجه کرد که هر دو این ها با هم و در کنار هم فعالیت می کنند و باید از هرکدام درست و بجا استفاده کرد.