انتخاب و ثبت یک نام دامنه مناسب برای موفقیت وب شما بسیار مهم است. اگر نام دامنه خود را اشتباه انتخاب کنید، با تغییر آن ممکن است به برند تجاری خود صدمه بزنید، در واقع یک انتقال بی دردسر از یک دامنه اشتباه به دامنه مناسب اتفاق نخواهد افتاد. به همین دلیل بهتر است بهترین نام دامنه را از ابتدای کار انتخاب کنید. در این مقاله، سعی میکنیم تمام ابزارها و راهنمایی هایی را که برای انتخاب بهترین نام دامنه مناسب خودتان نیاز دارید یارآوری کنیم.

  1. از پسوندهای رایج و متدوال استفاده نمایید. همانطور که در مقاله های قبلی نیز اشاره کردیم پسوندهای بسیاری وجود دارند که شما می توانید در ساخت دامنه خود از آنها استفاده کنید. توصیه ما استفاده از پسوندهای راج تر مانند .com و .ir است.

اغلب افراد پسوند .com را به خوبی به خاطر می سپارند و از روی عادت انتهای آدرس وب سایتها از این پسوند استفاده میکنند. در کشور ما نیز پسوند .ir به همین اندازه محبویت دارد و بسیاری از افراد بدون توجه به پسوند وب سایتها از .com یا .ir استفاده می کنند. بناربراین اگر برای مثال آدرس سایت شما esfahan.photography باشد احتمال زیاد توسط افراد به شکل Esfahan.photography.com تایپ خواهد شد و با خطا مواجه می شوند.

ذکر این نکته هم خالی از لطف نیست که در صفحه کلید گوشی ها پسوند .com به صورت خودکار وجود دارد.

  1. از کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کارتان استفاده نمایید. استفاده از کلمات کلیدی مرتبط با فعالیت وب سایتتان علاوه بر لذت بخشی برای مخاطب و ماندگاری باعث می شود در نتایج جستجوی گوگل نسبت به رقیبانتان رتبه بهتری نیز کسب کنید. مثلا اگر فعالیت شما در زمینه فیلم است با انتخاب movie.com یا moviefarsi.ir میتوانید نتایج بهتری از موتورهای جستجو دریافت کنید.
  2. دامنه های خود را با کمتر از 15 کاراکتر بسازید. درست است که استفاده از کلمات کلیدی ایده خوبی خواهد بود اما در استفاده از آنها زیاده روی نکنید. یک نام دامنه کوتاه و به یادماندنی داشته باشید. تایپ دامنه های طولانی تر برای کاربران دشوار است و بیشتر دچار اشتباه می شوند و ترافیک زیادی را از دست خواهید داد. پس سعی کنید طول دامنه خود را کوتاه کنید.
  3. نوشتن و تلفظ دامنه یکسان باشد. باید تلفظ نام دامنه و نوع نوشتاری آن یکسان باشد. مثلا استفاده از دامنه ی 4music.ir به جای formusic.ir اصلا توصیه نمی شود. ممکن است در ابتدا استفاده از چنین دامنه هایی برای مخاطبانتان جذاب باشد ولی بخصوص برای برندهای نوپا دردسر ساز خواهد بود.
  4. بهترین نام دامنه باید منحصر بفرد و برند شما باشد. نام دامنه ای که انتخاب می کنید باید کاملا منحصر بفرد باشد و از نام های برندهای دیگر کپی برداری نکنید. این کار ممکن است در ابتدا باعث بالا بردن ترافیک شما شود ولی با از بین رفتن قدرت برند مذکور ترافیک شما هم از بین می رود. ارزش واقعی خودتان را بپذرید و سعی در بهبود برند خود داشته باشید.
  5. به هیچ عنوان از خطوط و کاراکتر های اضافی در نام دامنه خود استفاده نکنید. این نوع دامنه ها ممکن است اسپم شناخته شوند و علاوه بر این برای بخاطر سپرده شدن نیز مشکل آفرین هستند.

اگر برای مثال شما نام  wpnarenji.ir را برای وب سایت خود انتخاب کرده اید اما به دلیل ناموجود بودن نام دامنه خود را wp-narenji.ir قرار دهید اشتباه بزرگی می کنید، چرا که مشتریان بالقوه شما با فراموشی قرار دادن (-) در آدرس از وب سایت شما دور شده و به وب سایت رقیبتان منتقل خواهند شد.

  1. از گذاشتن حروف مانند هم بپرهیزید. برای مثال دامنه sserver.ir ماندگاری در ذهن مخاطبان ندارد و اغلب اوقات اشتباه تایپ خواهد شد.
  2. نام محدود کننده برای خود در نظر نگیرید. انتخاب هوشمندانه ای است که نام دامنه را به گونه ای انتخاب کنید که متناسب با فعالیت شماست. اما ممکن است در آینده فعالیت خود را گسترش دهید و دیگر نتوانید از آن نام استفاده کنید.

برای مثال ممکن است شما وب سایت خود را با توضیحات باغبانی در مورد گل رز راه اندازی کنید و نام آن را rose.com بگذارید اما پس از مدتی بخواهید در مورد بنفشه هم توضیحاتی را قرار دهید. پس در انتخاب نام دامنه خود را محدود نکنید.

  1. بیش از همیشه فکر کنید. در انتخاب نام دامنه خود عجله نکنید و پیش از هر چیز هدف کسب و کار خود را بشناسید و متناسب با آن نامی مناسب را انتخاب نمایید.

نام دامنه بیشترین تاثیر را در اعتبار یک وب سایت دارد، پس بهترین نام را برای دامنه خود انتخاب نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *