نقشه سایت یا سایت مپ وردپرس شامل یک صفحه متنی XML است که در آن میتوانید کلیه صفحاتی که در سایت وردپرسی خود منتشر می‌کنید به صورت لینک شده ببینید. با معرفی این صفحه به عنوان نقشه سایت خود به گوگل موتورهای جستجو هربار که وارد سایت شما میشوند تا سایت را مورد بررسی قرار دهند، با مراجعه به آدرس نقشه سایت وردپرس که به صورت xml ساخته شده سریع‌تر از پیش صفحات شما را ایندکس می کنند. وقتی شما صفحه‌ای را منتشر می‌کنید بلافاصله نقشه سایت وردپرس شما هم به روز شده و لینک در نقشه xml سایت قرار میگیرد، اما وقتی نقشه سایتی وجود نداشته باشد لازم است تا در یکی از صفحات خود به این نوشته جدید لینک دهید تا گوگل با بررسی آن صفحه بتواند صفحه جدید را مشاهده کرده و ایندکس کند. پس در حالت کلی نقشه xml وردپرس به موتورهای جستجو کمک می کند تا لینک‌های شما را به صورت کامل رصد و بررسی کنند.

آموزش ساخت سایت مپ در وردپرس

با استفاده از افزونه  Google XML Sitemaps  می توانید اقدام به ساخت نقشه سایت خود در گوگل بکنید. این افزونه هم یکی از افزونه‌های محبوب وردپرس برای ساخت نقشه سایت است که تا به امروز توانسته تا بیش از1 میلیون نصب فعال و امتیاز 4.9 را کسب نماید. برای استفاده از این افزونه ابتدا روی دکمه زیر کلیک کنید و سپس با استفاده از آموزش نحوه نصب افزونه ها در وردپرس اقدام به نصب و فعال سازی این افزونه در سایت خود بکنید.

دانلود افزونه Google XML Sitemaps

پس از نصب و فعال سازی افزونه منویی تحت عنوان XML-Sitemap در بخش تنظیمات پیشخوان وردپرس شما اضافه خواهد شد.

نقشه سایت
تنظیمات نقشه سایت

با کلیک روی این منو به بخش تنظیمات افزونه منتقل می شوید.

تنظیمات اصلی
تنظیمات اصلی افزونه XML-Sitemap

Notify Google about updates of your Blog: با فعال کردن این گزینه هر بار که نوشته جدیدی منتشر کنید یک نوتیفیکیشن برای موتور جستجوی گوگل ارسال می‌شود تا از ساخت صفحات جدید مطلع شده و آنها را ایندکس کند.

Notify Bing (formerly MSN Live Search) about updates of your Blog : با فعال کردن این گزینه هر بار که نوشته جدیدی منتشر کنید یک نوتیفیکیشن برای موتور جستجوی بینگ ارسال می‌شود تا از ساخت صفحات جدید مطلع شده و آنها را ایندکس کند.

Add sitemap URL to the virtual robots.txt file : با فعال کردن این گزینه آدرس نقشه سایت شما در فایل robots.txt  وردپرس افزوده خواهد شد و در این صورت از موتورهای جستجو خواسته می‌شود تا محتوای نقشه سایت را از طریق این فایل بررسی کنند.

Try to increase the memory limit to : از این گزینه می توانید برای افزایش محدودیت حافظه ی افزونه‌ها در وردپرس استفاده کنید.

Try to increase the execution time limit to : از این گزینه هم میتوانید برای افزایش تغییر زمان اجرای افزونه ها استفاده نمایید.

Try to automatically compress the sitemap : برای فشرده سازی نقشه سایت خود این گزینه را فعال کنید تا حجم نقشه‌ی سایت شما کاهش یابد.

Include a XSLT stylesheet : ممکن است بخواهید از استایل خاصی برای sitemap خود استفاده کنید، پس با پسوند XSL در کادر روبرو آدرس فایل استایل را وارد کنید تا استایل دلخواه شما برای نقشه سایت وردپرس نمایش داده شود. در این حالت باید تیک گزینه Use default را بردارید.

Override the base URL of the sitemap : اگر وردپرس خود را روی یک دایرکتوری دیگر نصب کرده اید و در آدرس دهی، آدرس سایت اصلی را قرار داده اید، در این کادر آدرس اصلی سایت را وارد کنید. سپس این تغییرات را به فایل htaccess  در هاست خود اضافه کنید.

Include sitemap in HTML format : این گزینه هم برای پشتیبانی sitemap از فرمت HTML می‌باشد.

Allow anonymous statistics : با فعالسازی این گزینه، اطلاعاتی درباره ورژن وردپرس، php، تعددا مطالب و… سایت شما برای نویسنده افزونه فوق ارسال خواهد شد.

تنظیمات صفحات اضافی
تنظیمات صفحات اضافی افزونه XML-Sitemap

این بخش از افزونه نقشه سایت وردپرس این امکان را به شما میدهد تا در صورتی که برای سایت خود از وبلاگ استفاده کرده اید(به این صورت که در بخش وبلاگ خود وردپرس دیگری نصب کرده اید) میتوانید با وارد کردن آدرس وبلاگ در این بخش آن  را هم در سایت مپ دامنه اصلی قرار داده تا در هر بار بررسی سایت وبلاگ شما هم جهت ایندکس صفحات بررسی گردد. برای این منظور روی دکمه Add new page کلیک کرده و جزییات سایت که شامل آدرس، اولویت بندی، مدت زمان بررسی در هر بار توسط موتور جستجو را وارد کنید.

تنظیمات اولویت پست ها
تنظیمات اولویت پست ها در افزونه XML-Sitemap

در این قسمت می توانید ارزش مطالب موجود در سایت خود را تعیین نمایید.

 

تنظیمات محتوا
تنظیمات محتوا در افزونه XML-Sitemap

در این قسمت میتوانید تعیین کنید که محتوای نقشه‌ی سایت شامل چه بخش‌هایی باشد. میتوانید بر اساس نیاز خود گزینه‌های مختلف را فعال کنید.با استفاده از گزینه آخر یعنی Include the last modification time  میتوانید تعیین کنید هر زمان که تغییری در مطالب سایت شما ایجاد شد، به موتورهای جستجو اجازه‌ی با خبر شدن داده شود تا مطالب را ایندکس کنند.

تنظیمات عدم نمایش صفحات دلخواه
تنظیمات عدم نمایش صفحات دلخواه در افزونه XML-Sitemap

با استفاده از این قسمت میتوانید صفحات و نوشته‌هایی که قصد دارید نقشه سایت نمایش داده نشوند انتخاب کنید.

تنظیمات زمان آپدیت
تنظیمات زمان آپدیت در افزونه XML-Sitemap

با استفاده از این بخش هم میتوانید زمان آپدیت و به روزرسانی برای نقشه سایت وردپرس را در هر یک از صفحات تعیین نمایید.

تنظیمات اولویت بندی
تنظیمات اولویت بندی در افزونه XML-Sitemap

با استفاده از بخش آخر نیز میتوانید اولویت بندی برای نمایش و بررسی صفحات را در سایت مپ وردپرس وارد کنید تا به صورت سفارشی شده نمایش داده شوند. به عنوان مثال سعی کنید تا برای صفحه اصلی از درجه‌بندی 1.0 استفاده کنید تا همیشه در بالا باشد و در مرحله بعد نوشته‌ها و به همین ترتیب سایر صفحات را انتخاب کنید. در نهایت تنظیمات را ذخیره کنید تا نقشه سایت شما ساخته شود.

با استفاده از افزونه yoast seo نیز میتوانید نقشه سایت خود را ایجاد کنید. در این حالت دیگر نیازی به استفاده از افزونه مذکور نخواهد بود.

2 پاسخ

  1. سلام در مقاله افزونه YOAST گفتید که «بعد از اینکه نقشه سایت XML سایت وردپرسی خود را ساختیم لازم تا آن را به گوگل معرفی کنیم»

    و آموزشش داید
    این موضوع برای افزونه google XML sitemap صادقه؟ یا خود بخود معرفی شده اند؟
    ینی نباید xml افزونه رو به سرچ کنسول معرفی کنیم؟

    1. سلام وقتتون بخیر
      بله در هر صورت بعد از ساخت نقشه سایت با هر افزونه ای باید اون رو به گوگل معرفی کنید و این کار از طریق سرچ کنسول انجام میگیره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *