در هر نوع سیستم مدیریت محتوایی ممکن است با خطاهای گوناگونی مواجه شوید. یکی از خطاهای رایجی که معمولا چه در سایت خودتان چه در سایت دیگران با آن مواجه می شوید، خطای داخلی سرور در وردپرس یا خطای 500 در وردپرس است.

دلایل مختلفی برای بروز HTTP 500 Internal Server Error وجود دارد، شما باید تک تک آنها را بررسی کرده و پس از اینکه متوجه شدید علت بروز خطا از چیست اقدام به رفع آن نمایید.

در این آموزش از وردپرس نارنجی به نحوه رفع خطای داخلی سرور در وردپرس یا همان خطای 500 در وردپرس می پردازیم.

رفع خطای 500 در وردپرس

خطای HTTP 500 Internal Server تنها در وردپرس رخ نمی دهد و در هر سیستم مدیریت محتوایی ممکن است با چنین خطایی مواجه شویم.

همانطور که از نام آن یعنی خطای داخلی سرور در وردپرس مشخص است، علت بروز چنین خطایی عدم ناسازگاری در کدهای برنامه نویسی و دلایل دیگر در سرور است.  پس قبل از هر چیزی باید بررسی کنیم علت بروز این خطا چیست و سپس اقدام به رفع آن کنیم.

گاهی ممکن است خطای 500 در وردپرس تنها در پیشخوان بوجود بیاید و در صفحه اصلی اثری از آن نباشد، اما در هر صورت چنانچه با چنین خطایی در وبسایت خود روبرو شدید برای بررسی علت بروز خطا مراحل زیر را دنبال نمایید.

1. بررسی فایل htaccess.

رایج‌ترین دلیل بروز خطای 500 در وردپرس و ارور HTTP 500 Internal Server به دلیل مشکل در فایل htaccess. است.

برای رفع خطای داخلی سرور در وردپرس وارد هاست خودتان شوید و سپس در File Manager هاست خودتان به مسیر public_html  و محل نصب وردپرس مراجعه نمایید.

در اینجا فایلی با نام htaccess. قرار دارد، برای رفع خطای داخلی سرور نام آن را به نام دیگری مانند htaccess_old. تغییر دهید.

اکنون آدرس سایت خود را وارد کرده و یا صفحه ای که در آن با خطای 500 در وردپرس مواجه شده بودید را رفرش نمایید. چنانچه خطا برطرف شده بود، به پیشخوان سایت خود و مسیر تنظیمات >> پیوندهای یکتا بروید و یکبار روی ذخیره تغییرات کلیک کنید تا فایل htaccess. جدید ساخته شود.

2. افزایش میزان حافظه PHP

اگر خطای HTTP 500 Internal Server را فقط در صفحه ورود به پیشخوان وردپرس مشاهده کردید، باید اقدام به افزایش میزان حافظه PHP هاست خود کنید.

برای این منظور وارد File Manager هاست خود شده و در مسیرنصب وردپرس به پوشه wp-admin مراجعه نمایید. در این پوشه فایل جدیدی با عنوان PHP.ini بسازید و کد زیر را در آن قرار دهید.

memory=64MB

فایل را ذخیره کرده و مجددا به صفحه ورود به پیشخوان وردپرس مراجعه کنید. چنانچه هنوز مشکلتان برطرف نشده بود و باز هم با خطای 500 در وردپرس مواجه شدید، کد زیر را در wp-config.php در مسیر نصب وردپرس در هاستتان قرار دهید.

define('WP_MEMORY_LIMIT', '64M');

اکنون مجدد صفحه پیشخوان خود را بررسی کنید. اگر باز هم با خطای داخلی سرور در وردپرس مواجه شدید، می توانید برای افزایش میزان حاظفه php از آموزش افزایش محدودیت حافظه php در وردپرس استفاده نمایید.

3. غیرفعال کردن افزونه‌های وردپرس

اگر تا کنون موفق به رفع خطای داخلی سرور در وردپرس نشده اید، ممکن است علت بروز خطا ناسازگاری افزونه ها با مشخصات سرور شما باشد.

اکنون برای خطای HTTP 500 Internal Server در این حالت، وارد پیشخوان سایت خود شده و از مسیر افزونه ها >> افزونه های نصب شده با اقدامات دسته جمعی تمام افزونه های نصب شده در سایت خود را غیرفعال کنید.

صفحه سایت خود را رفرش کنید تا مطمئن شوید خطا برطرف شده است. اکنون با فعال کردن تک تک افزونه ها، هر بار صفحه سایتتان را رفرش نمایید تا متوجه شوید مشکل از کدام افزونه بوده است.

میتوانید با بررسی کدهای افزونه مشکل ساز یا انتخاب یک افزونه جایگزین خطای 500 در وردپرس را برطرف کنید.

اما همانطور که پیش از این نیز اشاره کردیم، ممکن است با این خطا در پیشخوان سایتتان مواجه شده باشید. بنابراین برای غیرفعال کردن افزونه ها به پیشخوان خود دسترسی نخواهید داشت.

اگر این چنین است برای غیرفعال کردن افزونه های وردپرس به پایگاه داده سایتتان مراجعه نمایید. در پایگاه داده وردپرس به جدول wp_options مراجعه کرده و سپس به دنبال فیلد active_plugins بگردید و بعد از یافتن روی دکمه Edit کلیک کنید.

حالا در صفحه باز شده مشابه تصویر زیر مقدار option_value را به a:0:{} تغییر داده و روی دکمه Go کلیک کنید تا کلیه افزونه‌های شما غیرفعال شوند. سپس مجدد سایت را رفرش کنید تا مطئن شوید خطای داخلی سرور در وردپرس شما رفع شده باشد.

رفع خطای 500 در وردپرس با تغییر داده دیتابیس
ویرایش مقدار در دیتابیس وردپرس

4. آپلود مجدد هسته وردپرس

در نهایت چنانچه با روش های گفته شده نتوانستید خطای داخلی سرور در وردپرس را رفع نمایید، جدیدترین نسخه وردپرس را دانلود کرده و جایگزین نسخه فعلی کنید.

برای این منظور بعد از دانلود فایل ZIP وردپرس، پوشه wp-content و فایل wp-config.php را از فایل زیپ حذف کنید و سپس پوشه‌ها و فایل های باقی مانده را در هاست خود و در مسیر اصلی نصب وردپرس آپلود نمایید.

در صورتی که مشکل خطای 500 در وردپرس از هسته وردپرس بوده باشد، اکنون مشکل شما برطرف خواهد شد.

برای اطلاعات بیشتر از این روش می توانید روش دوم را در آموزش جامع به روزرسانی وردپرس مطالعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *