تمام اطلاعات سایت شما از قبیل نام کاربری، رمز عبور، نوشته ها و صفحات و … در دیتابیس شما قرار می گیرند. پس مدیریت پایگاه داده وردپرس یکی از مهمترین فعالیتهایی است که برای حفظ سایت خود باید انجام دهید.
گاهی نیاز است تغییراتی را در دیتابیس وردپرس خود وارد کنیم، مثلا جدولی را حذف یا اضافه کنیم، باید قبل از انجام تغییرات از دیتابیس خود بک آپ بگیریم و به طور کلی به مدیریت پایگاه داده وردپرس خود بپردازیم.
همانطور که گفتیم از آنجایی که دیتابیس مهمترین بخش وبسایت ما است پس باید با احتیاط و با اطمینان کامل تغییرات را در آن لحاظ کنیم. در این آموزش از وردپرس نارنجی، افزونه ای را معرفی می کنیم که به ما در مدیریت پایگاه داده وبسایتمان کمک خواهد کرد.
مدیریت پایگاه داده وردپرس
افزونه ای که برای مدیریت پایگاه داده وردپرس در این آموزش معرفی می کنیم، با عنوان WP-DBManager در مخزن وردپرس به ثبت رسیده است.
این افزونه تا کنون با بیش از 100.000 نصب فعال توانسته است امتیاز 4.3 را از کاربران خود دریافت کند. برای استفاده از افزونه WP-DBManager در مدیریت دیتابیس خود، با کلیک روی دکمه زیر افزونه را دانلود و سپس به کمک آموزش نحوه نصب افزونه ها در وردپرس اقدام به نصب و فعالسازی آن در وبسایت خود نمایید.
پس از نصب و فعالسازی افزونه منویی با عنوان Database در پیسخوان وردپرس شما اضافه می شود که با کلیک روی آن به بخش اطلاعات پایگاه داده خود منتقل می شوید. در این بخش اطلاعات دیتابیس خود از قبیل نام دیتابیس، نام کاربری دیتابیس نوع و نسخه دیتابیس و جداول آن را خواهید دید.

چنانچه روی زیر منوی Backup DB کلیک کنید، می توانید از پایگاه داده خود نسخه پشتیبان تهیه نمایید.

قبل از ایجاد هر گونه تغییری روی پایگاه داده خود حتما از این بخش و با کلیک روی دکمه Backup اقدام به تهیه بک آپ از دیتابیس خود نمایید تا چنانچه با مشکلی مواجه شدید سریعا بتوانید آن را رفع کنید.
در زیر منوی Manage Backup DB می توانید بک آپ پایگاه خود را مدیریت کنید. در این صفحه تعداد بک آپ هایی که گرفته اید را مشاهده خواهید کرد و می توانید آنها را بازیابی، حذف و دانلود کنید. همچنین در کادر ایمیل می توانید ایمیل خود را وارد کرده تا پس از تکمیل فایل پشتیبان افزونه آن را برای شما ارسال نماید و به راحتی بتوانید اقدام به مدیریت پایگاه داده وردپرس خود کنید.

در زیرمنوی Optimize DB می توانید دیتابیس خود را بهینه کرده و دادههای اضافی را که استفاده نمی کنید پاک کنید. پاک کردن فایل های غیر ضروری حجم دیتابیس شما را کمتر کرده و سایت شما را بهینه می کند.

در این قسمت می توانید تمام جداول دیتابیس خود را مشاهده کرده و هر کدام که می خواهید پاک شود روی گزینه yes قرار داده و در نهایت به کلیک روی دکمه Optimize اقدام به بهینه سازی پایگاه داده خود کنید.
در زیر منوی Repair DB نیز مانند گزینه قبل با انتخاب جداول مورد نظر خود مشکلات جزئی آنها را با کلیک روی دکمه repair حل نمایید.

در زیر منوی Empty/Drop Tables می توانید جدولهای انتخابی را خالی (Empty) یا حذف (Drop) نمایید.

در زیرمنوی Run SQL Query همانطور که از نامش مشخص است می توانید هنگام مدیریت پایگاه داده وردپرس خود اقدام به ایجاد دستورات زبان sql و اجزای آنها کنید.

در آخزین بخش نیز یعنی بخش DB Options، می توانید تنظیمات کلی افزونه(تنظیمات دیتابیس) نظیر آدرس محل دیتابیس، آدرس محل ذخیره فایل بکاپ، تنظیمات ایمیل بکاپ و… را شخصی سازی کنید.

به این ترتیب تنها با نصب یک افزونه توانستیم به مدیریت پایگاه داده وردپرس خود بپردازیم. آیا شما هم هنگام ایجاد تغییرات در فایل پایگاه داده خود با مشکل مواجه شده اید؟ یکی از راه حل های جلوگیری از مشکلات احتمالی استفاده از افزونه WP-DBManager است.