مساله سئو و بهینه سازی وردپرس یکی از اساسی ترین مسائل پس از راه اندازی وب سایت وردپرسی می باشد. هر نوع وب سایتی را که با وردپرس راه اندازی کنید، حتما می خواهید در موتورهای جستجو رتبه خوبی را به دست بیاورید.
پیش از این در مورد محبوب ترین و پرکاربردترین افزونه برای سئوی وردپرس یعنی یوست سئو صحبت کریم، اما از آنجایی که وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متن باز است، افزونه های بی شماری برای بهبود آن طراحی شده اند.
در این آموزش از وردپرس نارنجی افزونه محبوب دیگر ی را برای بهینه سازی وردپرس و افزایش رتبه آن در موتورهای جستجو معرفی می کنیم.
بهینه سازی وردپرس و رسیدن به رتبه های نخست
افزونه ای که در این آموزش معرفی می کنیم، با عنوان All in One SEO Pack در مخزن وردپرس به ثبت رسیده است.
این افزونه که دارای دو نسخه تجاری و رایگان می باشد، تا کنون با بیش از 2 میلیون نصب فعال توانسته است امتیاز 4.4 را از کاربران خود به دست بیاورد.
با نصب این افزونه می توانید از امکاناتی از جمله سئو مطالب وردپرس، ساخت نقشه سایت در وردپرس، افزودن داده های متا در وردپرس و… استفاده نمایید.
چنانچه All in One SEO Pack را برای افزایش رتبه سایت خود انتخاب کرده اید، با کلیک روی دکمه زیر آن را از مخزن وردپرس دانلود کرده و سپس به کمک آموزش نحوه نصب افزونه ها در وردپرس اقدام به نصب و فعال سازی آن در وب سایت خود نمایید.
دانلود افزونه All in One SEO Pack
پس از نصب و فعال سازی افزونه منویی با عنوان سئوی کامل در پیشخوان وب سایت شما ظاهر می شود که با کلیک روی آن به صفحه تنظیمات کلی افزونه هدایت می شوید.

این افزونه برای بهینه سازی وردپرس از بخش های مختلفی تشکیل شده است که هر بخش را به طور جداگانه مورد بررسی قرار می دهیم.
بخش تنظیمات کلی
URL های استاندارد: با فعال کردن این گزینه امکان استفاده از آدرس های استاندارد در وردپرس فراهم خواهد شد. این گزینه به این معنی است که اگر برای نوشته ای چند آدرس مختلف تولید شود، آدرس ها توسط افزونه شناسایی و آدرس بهتر انتخاب خواهد شد و سایر آدرس ها به این آدرس ریدایرکت خواهند شد.
نداشتن شمارنده صفحه برای آدرس ها Canonical: با فعال کردن این گزینه صفحه بندی برای آدرس های غیراستاندارد غیرفعال خواهد شد.
فعال کردن برای آدرس های سفارشی Canonical: با فعال کردن این گزینه، آدرس های شناخته شده و مشخص برای نوشته های سفارشی سازی شده اصلاح خواهد شد.
استفاده از عنوان اصلی: با فعال کردن این گزینه از عنوان نوشته در title مرورگر استفاده خواهد شد، بهتر است این گزینه را غیرفعال کرده و به صورت دستی عنوان مرورگر را برای صفحات در وردپرس تغییر دهید.
استفاده از نشانه گذاری Schema.org: با فعال کردن این قابلیت امکان استفاده از نشانه گذاری محتوا در وردپرس برای شما فراهم خواهد شد که می تواند گزینه خوبی برای بهینه سازی وردپرس باشد.
ثبت رویدادهای مهم: چنانچه این گزینه را فعال نمایید، برخی اطلاعات سایتتان به نویسنده افزونه ارسال می شود تا در صورت بروز مشکل بتواند آن را حل کند. این گزینه کاملا اختیاری است.

بخش تنظیمات صفحه اصلی
در این بخش می توانید برای صفحه خانه خود توضیحات و عنوان جداگانه ای وارد نمایید. اینکار به بهینه سازی وردپرس کمک می کند، اما چنانچه گزینه بکاربردن صفحه ثابت بجای برگه اصلی را فعال نمایید، برگه ای که به عنوان صفحه اصلی انتخاب کرده اید همراه با توضیحات و عنوان وارد می شود و دیگر از توضیحات وارد شده در این بخش اطلاعات خوانده نخواهد شد.
بخش تنظیمات عنوان
با رفتن به بخش تنظیمات عنوان می توانید عنوان صفحه مرورگر را برای صفحات مختلف خود در وردپرس وارد کنید.

این عناوین بر اساس کد کوتاه انتخاب میشوند، که با انتخاب هر کدام می توانید عنوان پنجره مرورگر را برای آن صفحه شخصی سازی کنید. برای استفاده از این قابلیت باید گزینه عنوان بازنویسی قعال باشد.

بخش تنظیمات نوع محتوا
در این بخش می توانید انتخاب نمایید که بهینه سازی وردپرس تنها برای چه نوع محتواهایی قابل دسترس باشد.
بخش تنظیمات نمایش
با کمک این بخش در بهینه سازی وردپرس خود می توانید تعیین کنید که ستون های عنوان سئو، کلمات کلیدی و توصیف سئو در چه صفحات نمایش داده شوند.

بخش تایید وب مستر

کنسول جستجوی گوگل: با وارد کردن کد کنسول جستجوی گوگل در این قسمت می توانید دسترسی افزونه را به گوگل وبمستر آزاد کرده و از امکاناتی که در این حالت در اختیار شما قرار می دهد، استفاده کنید.
ابزار وب مشتر بینگ: به کمک این گزینه مشابه حالت قبل می توانید افزونه را به موتوری جستجوی بینگ متصل کنید.
تائیدیه سایت پینترست: به کمک این گزینه نیز می توانید دسترسی به پینترست را برای افزونه فراهم کنید تا بتوانید بهینه سازی وردپرس خود را برای پینترست نیز انجام دهید.
بخش تنظیمات گوگل

پروفایل پیش فرض گوگل پلاس: با وارد کردن آدرس پروفایل صفحه گوگل پلاس در این صفحه، امکان اضافه کردن تگ rel=”author” به سایت شما فراهم می شود و امکان تایید سایت در شبکه اجتماعی گوگل پلاس فراهم خواهد شد.
غیرفعال کردن پروفایل گوگل پلاس: با فعال کردن این گزینه فیلد وارد کردن آدرس گوگل پلاس از صفحه شناسنامه وردپرس غیرفعال خواهد شد.
نمایش Sitelinks جعبه جستجو: با فعال کردن این گزینه بسته به میزان محبوبیت سایت شما در موتور جستجوی گوگل، باکس جستجویی در هنگام جستجوی نام سایت مانند تصویر زیر در صفحه گوگل نمایش داده میشود که امکان جستجو در سایت شما را در همان صفحه نتایج جستجو فراهم می کند.
تنظیم ترجیحی نام سایت: با فعال کردن این گزینه فیلد تعریف نام ترجیحی نمایش داده میشود که در این صورت می توانید نام دلخواه خود را در کنار آدرس سایت در صفحه نتایج جستجو مانند آنچه در تصویر بالا مشخص شده است، نمایش دهید.
تنظیمات پیشرفته Authorship : با فعال کردن هنگام بهینه سازی وردپرس، گوگل از طریق پروفایل نوسندگان در صفحه گوگل پلاس آنها متوجه محبوبیت کاربران می شود.
شناسه گوگل آنالیز: در نهایت در این بخش با استفاده از این گزینه می توانید امکان اتصال گوگل آنالیتیکس به وردپرس را فراهم نمایید تا توانایی بررسی آمار وب سایت خود را داشته باشید.
بخش تنظیمات NOINDEX
با کمک این بخش می توانید نوشته های و برگه ها یا برچسب های خود را از ایندکس شدن در نتایج گوگل منع نمایید.

بخش تنظیمات پیشرفته

تولید خودکار توضیحات: با فعال کردن این گزینه برای بهینه سازی وردپرس توضیحات متا برای نوشته ها، برگه ها، محصولات و… به صورت خودکار تولید می شود.
حذف توضیحات برای شمارنده صفحه: با فعال کردن این گزینه توضیحات متا از صفحه شمارنده که برای صفحه بندی مطالب در وردپرس است، غیرفعال خواهد شد.
هرگز توضیحات بلند را کوتاه نکن: با فعال کردن این گزینه هنگام بهینه سازی وردپرس، توضیحات بلند کوتاه نخواهند شد.
فیلدهای متای نوشته محافظت نشده: با فعال کردن این گزینه محافظت از توضیحات متا با استفاده از xml-RPC وردپرس غیرفعال خواهد شد.
تغییر مسیر فایل های ضمیمه به نوشته والد: با فعال کردن این گزینه، کاربران از صفحه پیوست رسانه به نوشته اصلی ریدایرکت خواهند شد.
بخش تنظیمات کلمات کلیدی
کلمات کلیدی: با فعال کردن این گزینه امکان استفاده از کلمه کلیدی برای بهینه سازی وردپرس فراهم خواهد شد.

استفاده کردن از دسته بندی برای کلیدواژه های متا: با فعال کردن این گزینه می توانید از دسته بندی هم به عنوان کلمه کلیدی در متای توضیحات نوشته استفاده کنید.
استفاده کردن از برچسب ها برای کلیدواژه های متا: همانطور که مشخص است با فعال کردن این گزینه می توانید از برچسب هم به عنوان کلمه کلیدی برای بهینه سازی وردپرس خود در متای توضیحات نوشته استفاده کنید.
ایجاد کلیدواژه ها به صورت پویا برای برگه ها نوشته و یا بایگانی: این گزینه هم امکان تولید کلمه کلیدی برای برگه ها، صفحات بایگانی و… را به صورت خودکار خواهد داد.
پس از ذخیره تغییرات چنانچه به صفحه ویرایش یکی از نوشته ها یا برگه های خود بروید، خواهید دید که باکس سئو با افزونه all in one seo pack در آن نمایش داده می شود که می توانید با کلیمه کلیدی دلخواه، توضیحات متا و عنوان دلخواه آن را پر کنید.

تنظیمات عملکرد بهینه سازی وردپرس
چنانچه به منوی سئوی کامل >> عملکرد بروید، خواهید دید که می توانید برخی از محدودیت های موجود در وردپرس مانند محدودیت حافظه را افزایش داده و به طور کلی وضعیت سیستم خود را بررسی نمایید.

مدیریت قابلیت ها در All in One SEO Pack
در منوی سئوی کامل >> مدیریت قابلیت ها، می توانید قابلیت های کلیدی افزونه all in one seo pack را که شامل مواردی مثل ساخت نقشه سایت وردپرس، ساخت robots.txt، افزودن متای شبکه های اجتماعی به سورس صفحات وردپرس و… است را فعال کنید.

برای استفاده از هر کدام از این قابلیتها باید ابتدا روی دکمه Activate برای فعال سازی آن قابلیت کلیک کرده و سپس اقدام به سفارشی سازی آن کنید.
همانطور که پیش از این گفتیم وردپرس بهترین سیستم مدیریت محتوا برای سئو است اما خوب است که با افزونه های مانند all in one seo pack و یا yoast اقدام به بهینه سازی محتواهای ایجاد شده در این سیستم نیز بکنیم.