گاها در وردپرس با خطاهایی مواجه می شوید که علت آن ها مشخص نیست و با نداستن علت خطا نیز نمی توان راهی برای پایان دادن به خطا پیدا کرد. خوشبختانه روش هایی برای عیب یابی وردپرس وجود دارد که با کمک آن ها می توان علل خطا و در نتیجه راه حلی برای رفع آن ها را بیابید.

وردپرس این سیستم مدیریت محتوا محبوب و قدرتمند هم دارای ابزارهای داخلی برای یافتن علل خطا است و همچنین به کمک افزودنی های وردپرس می توانید علت خطاهای نمایش داده شده را بیابید. علاوه بر این از نسخه وردپرس 5.3 قابلیت ارسال علت خطا به ایمیل مدیریت سایت نیز اضافه شده است.

در این آموزش از وردپرس نارنجی قصد دارم روش های مختلف برای عیب یابی وردپرس را برای یافتن علت خطاها معرفی کنم، در ادامه با من همراه باشید.

روش های عیب یابی وردپرس

همانطور که در ابتدا نیز توضیح دادم برای یافتن علل خطاهای رخ داده شده در وردپرس، در هسته وردپرس روش هایی گنجانده شده اند و همچنین به کمک افزودنی های وردپرس می توانید علل خطای رخ داده را بیابید.

در ادامه ابتدا روش های عیب یابی با کمک هسته وردپرس را معرفی کرده و سپس افزودنی های مناسب برای این موضوع را معرفی خواهم کرد.

عیب یابی با ابزارهای داخلی

همانطور که گفتم برای یافتن علت خطاهای رخ داده، ابزارهایی درون هسته وردپرس گنجانده شده اند که در ادامه هر کدام را بررسی خواهم کرد.

دیباگ وردپرس

قبلا در مورد دیباگ وردپرس و نحوه فعال سازی آن توضیح داده بودم. با استفاده از این ابزار می توانید منبعی که باعث بروز خطا در وبسایتتان می شود را شناسایی کرده و اقدام به رفع آن کنید.

Wp-debug یک تابع در وردپرس از نوع بولین Boolean است و در فایل فایل wp-config.php تعریف می شود، با فعال سازی این تابع می توانید دیباگ وردپرس را فعال کنید.

برای فعال سازی دریباگ وردپرسف به هاست خود رفته و در مسیر نصب وردپرس فایل wp-config.php را ویرایش کنید. در این فایل به دنبال WP_DEBUG بگردید و مقدار آن را true قرار دهید.

define( 'WP_DEBUG', true );

در صورتی که WP_DEBUG را نیافتید، کافی است قطعه کد بالا را درست قبل از /* That’s all, stop editing! Happy blogging. */ قرار دهید.

پس از عیب یابی وردپرس بهتر است مجددا WP_DEBUG را غیرفعال کنید تا امکان دسترسی و نفوذ به سایت شما وجود نداشته باشد.

لاگ دیباگ وردپرس

یکی دیگر از توابعی که علاوه بر فعال کردن دیباگ وردپرس، گزارشی از خطاهای رخ داده را در قالب یک فایل log در مسیر wp-content ذخیره می کند، WP_DEBUG_LOG می باشد.

برای عیب یابی وردپرس با کمک لاگ دیباگ وردپرس، ابتدا مانند آنچه در دیباگ وردپرس توضیح دادم، WP_DEBUG را فعال کرده و سپس قطعه کد زیر را در فایل wp-config.php درست در زیر خط فعال سایزی دیباگ وردپرس اضافه نمایید.

define( 'WP_DEBUG_LOG', true );

علاوه بر حالت بالا، شما با کمک قطعه کد زیر نیز می توانید مسیر ذخیره این فایل را برای نمایش خطاهای رخ داده تعیین نمایید.

define( 'WP_DEBUG_LOG', '/tmp/wp-errors.log' );

نمایش لحظه ای خطاها

چنانچه تمایل دارید برای عیب یابی وردپرس از نمایش در لحظه خطاها در صفحه پوسته یا افزونه های خود استفاده کنید، پس از فعال سازی دیباگ وردرس از قطعه کد زیر در فایل wp-config.php استفاده نمایید.

define( 'WP_DEBUG_DISPLAY', true );

عیب یابی برای تغییر CSS و JS

چنانچه پس از تغییر فایل های CSS و یا جاوااسکریپت دچار خطا شد اید، برای عیب یابی وردپرس خود می توانید از SCRIPT_DEBUG استفاده کنید.

این تابع تعیین می کند که فایل های CSS و جاوااسکریپت بدون فشرده سازی و تنها در حالت هسته اصلی وردپرس فراخوانی شوند تا بتوانید به خطاهای رخ داده پی ببرید. برای فعال سازی این تابع از قطعه کد زیر در فایل wp-config.php استفاده نمایید.

define( 'SCRIPT_DEBUG', true );

عیب یابی کوئری ها

در صورتی که می خواهید بدانید چه کوئری هایی در دیتابیس وردپرس شما رخ داده اند و با کمک این کوئری ها اقدام به عیب یابی وردپرس خود کنید، می توانید از تابع SAVEQUERIES استفاده نمایید.

با فعال سازی این تابعف کوئری هایی که بر روی دیتابیس گرفته شده اند در یک آرایه نگه داری شده که این آرایه در یک متغییر سراسری ذخیره شده و توسط $wpdb->queries می توانید به آن دسترسی داشته باشید.

برای فعال سازی SAVEQUERIES، قطعه کد زیر را به فایل wp-config.php خود اضافه نمایید.

define( 'SAVEQUERIES', true );

برای جلوگیری از کاهش عملکرد سایت خود و در صورتی که نیاز به دیباگ در سایت اصلی خود ندارید بهتر است آن را غیر فعال نمایید.

افزونه های مناسب برای عیب یابی وردپرس

همانطور که در مقدمه توضیح دادم، برای عیب یابی وردپرس می توانید از افزودنی های وردپرس نز استفاده نمایید که در ادامه تعدادی از افزونه های مناسب برای این امر را معرفی خواهم کرد.

افزونه Debug Bar

این افزونه یک بخش جدید به منوبار پیشخوان وردپرس اشافه می کنید که با کمک آن می توانید تنها با یک کلیک دیباگ وردپرس خود را فعال یا غیرفعال کنید و به عیب یابی وردپرس بپردازید.

افزونه Debug Bar تا کنون با بیش از 500 نصب فعال توانسته است امتیاز 3 ستاره را از کاربران خود دریافت کند.

برای فعال سازی دیباگ وردپرس با کمک این افزونه، با کلیک روی دکمه زیر آن را از مخزن وردپرس دانلود کرده و سپس به کمک آموزش نحوه نصب افزونه ها در وردپرس اقدام به نصب و فعال سازی آن در وب سایت خود نمایید.

دانلود افزونه Debug Bar

بلافاصله پس از نصب افزونه مانند تصویر زیر منوی جدید به منوبار وردپرس اضافه می شود که با کلیک روی آن می توانید دیباگ را فعال یا غیرفعال کنید.

پیش نمایش افزونه Debug Bar
افزونه Debug Bar

افزونه Query Monitor

این افزونه یک ابزار برای توسعه دهندگان وردپرس است که این امکان را فراهم می‌کند تا کوئری های پایگاه داده، ارور‌های PHP، هوک ها، شرط ها و درخواست های HTTP را اشکال زدایی نمایید و با کمک آن به عیب یابی وردپرس بپردازید.

افزونه Query Monitor تا کنون با بیش از 100.000 نصب فعال توانسته است امتیاز 4.9 را از کاربران خود به دست بیاورد.

برای مانیتورینگ کوئری های وردپرس، با کلیک روی دکمه زیر این افزونه را از مخزن وردپرس دانلود کرده و سپس به کمک آموزش نحوه نصب افزونه ها اقدام به نصب و فعال سازی آن از وب سایت خود نمایید.

دانلود افزونه Query Monitor

پس از نصب و فعال سازی افزونه مانند تصویر زیر یک منوبار جدید به مجموعه منوبارهای شما اضافه می شود که با کمک آن می توانید داده های گروه بندی شده توسط افزونه ها، قالب ها و وظایف آن ها را مشاهده کرده و اقدام به افزایش سرعت افزونه ها و قالب ها با عملکرد ضعیف کنید.

عیب یابی وردپرس با Query Monitor
افزونه Query Monitor

به طور کلی با کمک افزودنی های وردپرس یا با کمک ابزارهای داخلی آن می توانید اقدام به عیب یابی وردپرس کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *